Franse douane houdt kind drie dagen vast

(Novum/AP) - De Franse luchthavenpolitie heeft een 6-jarig meisje drie dagen vastgehouden omdat ze dacht dat het meisje met een vals paspoort reisde. Het meisje werd uiteindelijk op bevel van een rechter vrijgelaten, zei de advocaat van het meisje vrijdag.

Het meisje reisde afgelopen zaterdag zonder volwassen begeleiding van Kameroen terug naar Parijs, maar beschikte wel over alle documenten die in zo'n situatie verplicht zijn. Haar moeder stond op luchthaven Charles de Gaulle te wachten. Ze zou uiteindelijk drie dagen moeten wachten. De douaniers vonden dat het meisje, dat in Parijs is geboren, niet op de foto in haar paspoort leek.

Het meisje werd drie dagen vastgehouden in een speciaal soort kinderdagverblijf van de politie voordat ze voor een rechter moest verschijnen. Die vroeg haar om haar moeder te identificeren, alsmede een docent en een aantal klasgenootjes op foto's. Dit was geen probleem voor het meisje, waarna de rechter haar vrijlating gelastte.

"De rechter zei dat het allemaal een vergissing was", zei advocaat Sidonie Leoue. "Het is onacceptabel dat minderjarigen hier worden vastgehouden, zeker om deze reden."

Het meisje is volgens haar moeder nog steeds overstuur. "Ze blijft er maar over praten. Ze vraagt telkens 'waarom praten ze over mij? Waarom doen ze dit?'"

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?