Executie Pakistan voor vierde keer uitgesteld

(Novum/AP) - De executie van een ter dood veroordeelde in Pakistan die volgens zijn familie minderjarig was toen hij werd veroordeeld is voor de vierde keer uitgesteld. Dat hebben de autoriteiten dinsdag bekendgemaakt.

Het hooggerechtshof stak vanwege een nieuw beroep een stokje voor de terechtstelling van Shafqat Hussain, die is veroordeeld voor de moord op een 7-jarig kind. Volgens Hussains advocaten en familie was de jongen pas 14 jaar toen hij de moord in 2004 zou hebben begaan en is zijn bekentenis onder marteling verkregen. De eerdere executies gingen niet door vanwege ophef onder de bevolking en kritiek van mensenrechtenorganisaties.

Hussains terdoodveroordeling is de meest in het oog springende sinds het moratorium op de doodstraf in december werd opgeheven. Aanleiding daarvoor was de aanslag op een school waarbij bijna 150 mensen omkwamen. In eerste instantie werd de doodstraf alleen weer ingezet tegen terroristen, maar inmiddels wordt de straf weer vrijelijker opgelegd.

Minister van binnenlandse zaken Chaudhry Nisar Ali Khan gaf in januari opdracht om Hussains leeftijd te achterhalen en schortte de executie voorlopig op. In het parlement zei de minister dinsdag dat Hussain ten tijde van zijn arrestatie tussen 23 en 25 jaar was.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?