Doden na schietpartij op legerkazerne Tunesië

(Novum/AP) - Een Tunesische militair heeft maandag op een kazerne in de hoofdstad Tunis het vuur geopend op zijn collega's. Zeker zeven mensen kwamen om, onder wie de schutter, zei een woordvoerder van het ministerie van defensie. Vijftien mensen raakten gewond.

Over het motief van de schutter is nog niets bekend. Nadat hij het vuur had geopend stuurde de politie versterkingen om het gebied uit te kammen. Daarbij werd ook een helikopter ingezet. Een nabijgelegen school werd ontruimd.

De felle reactie werd waarschijnlijk ingegeven door de herinnering aan de aanval op het Bardomuseum in maart. Daarbij kwamen 22 mensen om het leven. De kazerne waar de schietpartij van maandag plaatsvond ligt slechts een kilometer van het museum.

Toch zei een woordvoerder van het ministerie van binnenlandse zaken dat de schietpartij niet als een terreuraanval wordt beschouwd. Omdat er alleen in de barakken werd geschoten gaan de autoriteiten er vanuit dat het een onderling conflict was tussen de militairen. De schutter zou een wapenverbod hebben gekregen en een wapen van een andere militair hebben gebruikt.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?