Doden bij aanslagen in Nigeria

(Novum/AP) - De centraal gelegen Nigeriaanse stad Jos is zondagavond opgeschrikt door twee aanslagen, een op een drukke moskee en een op een restaurant. Zeker 44 mensen kwamen om en 67 raakten gewond, zeiden ooggetuigen. De autoriteiten hebben nog niet op het geweld gereageerd.

De ooggetuigen zeiden dat een bom afging bij de Yantaya-moskee toen een geestelijke die vreedzaamheid predikte een menigte toesprak. Zeker 29 gelovigen lieten het leven. De tweede bom ging af bij een restaurant dat populair is bij de elite. Daar vielen zeker vijftien doden.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is vooralsnog niet opgeÃĢist, maar terreurbeweging Boko Haram heeft in het verleden vaker aanslagen op burgers gepleegd in Jos.

De terreurbeweging liet afgelopen weekeinde ook elders in Nigeria van zich horen. Strijders van de beweging keerden zondag terug naar drie dorpen in het noordoosten van het land, die ze drie dagen eerder ook al hadden aangevallen. Bij het tweede bezoek werden negen burgers gedood. Ook werden 32 kerken en zo'n driehonderd woningen in brand gestoken, zei de leider van een groep burgerwachten in het gebied.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?