Celstraf voor twerkende jonge vrouwen

(Novum/AP) - Een rechtbank in Novorossiisk in het zuiden van Rusland heeft drie jonge vrouwen tot korte gevangenisstraffen veroordeeld omdat ze een video hadden gemaakt waarin ze twerkten bij een oorlogsmonument.

Twerken is een seksueel getinte dans waarbij suggestieve bewegingen worden gemaakt met de heupen. Een vrouw van 19 kreeg vijftien dagen gevangenisstraf en twee vrouwen van in de twintig elk tien dagen. Twee andere vrouwen werden eveneens veroordeeld, maar kregen om gezondheidsredenen geen straf opgelegd. De ouders van een minderjarig meisje dat meedeed aan de film worden vervolgd wegens 'verzuim om de lichamelijke, intellectuele, fysiologische, geestelijke en morele ontwikkeling van een kind aan te moedigen'.

De aanklacht tegen de vrouwen luidde 'hooliganisme'. Dezelfde aanklacht werd ingebracht tegen twee leden van de vrouwenpunkband Pussy Riot, die in 2012 twee jaar gevangenisstraf kregen voor een protestactie tegen president Vladimir Poetin in de belangrijkste kathedraal van Moskou.

Het is het tweede twerk-schandaal binnen twee weken in Rusland. Vorige week werd een onderzoek ingesteld bij een dansschool in de stad Orenburg, nadat op Youtube een video was gepubliceerd van schoolmeisjes die verkleed als bijen seksueel suggestieve bewegingen maakten in een dansje van Winnie the Pooh.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?