Aanslagpleger Kenia was zoon bestuurder

(Novum/AP) - Een van de daders van de bloedige aanslag op een universiteit in Kenia donderdag was de zoon van een bestuurder in het noordoosten van het land. Dat heeft het ministerie van binnenlandse zaken zondag bekendgemaakt.

De regionale bestuurder uit Mandera had zijn zoon vorig jaar als vermist opgegeven. Hij zei toen al bang te zijn dat zijn zoon zich in Somalië had aangesloten bij Al-Shabab, de terreurbeweging die de verantwoordelijkheid voor de aanval in Garissa heeft opgeëist. Bij de aanslag werden 148 mensen vermoord. De vier daders werden uiteindelijk gedood door leden van de veiligheidsdiensten.

De daders hadden het donderdag vooral gemunt op niet-moslims en een katholieke kerk in Garissa zat zondag voor de paasdienst dan ook vol rouwende mensen. De christelijke gemeenschap in Garissa telt slechts enkele honderden leden, en de angst zit er na de aanslag goed in. "We blijven bidden dat God ons komt helpen, ons gerust komt stellen in deze moeilijke tijden", zei Dominick Odhiambo. Hij is van plan zijn baan in Garissa op te zeggen en te vertrekken. Blijven durft hij niet meer.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?