Wraking in strafzaak over moord op moeder

ARNHEM (Novum) - In de strafzaak tegen de dertigjarige Marnix H. die wordt vervolgd voor het doodsteken van zijn 66-jarige moeder, is een van de rechters gewraakt. Niet lang na het begin van de zitting wilde een van de drie rechters, de voorzitter, polsen wat de houding van de verdachte zou zijn tijdens de behandeling van de zaak. Hij zei: 'Het zal niet moeilijk te bewijzen zijn dat u iets te maken heeft met de dood van uw moeder'. Die opmerking maakte dat de advocaat van Marnix H. twijfelt of de rechter nog wel onbevooroordeeld naar de zaak kijkt.

De betrokken rechter gaf na kort beraad aan hij snapt dat hij door zijn ,,onprofessionele opmerking'' de schijn tegen heeft. Hij berustte dan ook in de wraking, zodat er nu een nieuwe rechter wordt gezocht om hem te vervangen. De zaak gaat 1 september verder.

De moeder van H. werd vorig jaar mei in haar huis in Tricht gevonden. Ze bleek te zijn doodgestoken. H. werd enkele dagen na de dood van zijn moeder aangetroffen in haar auto op een parkeerplaats in de buurt van het Duitse Dortmund. Hij werd opgepakt en uitgeleverd aan Nederland en zit nog vast.

Reclassering Nederland heeft inmiddels geadviseerd om H. tbs met voorwaarden op te leggen.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?