Verkeerschaos Tilburg door problemen viaduct

TILBURG (Novum) - In een deel van Tilburg is de ochtendspits donderdag uiterst moeizaam verlopen, doordat een viaduct op een van de belangrijkste verkeersaders van de stad dreigt te verzakken. Het viaduct aan de Ringbaan-West is sinds woensdagmiddag uit voorzorg afgesloten. De gemeente verwacht donderdag nog geen oplossing.

Vooral verkeer vanuit Waalwijk dat naar het centrum van Tilburg moet, kwam vast te staan. De gemeente ziet het verkeer het liefst over de andere ringbanen een rondje rond de stad rijden, maar niet iedereen doet dat. Kleinere wegen liepen vol.

Het probleem is dat het zand onder zogeheten stootplaten tussen het viaduct en de oprit verschuift. Een stuk fietspad naast de weg is daardoor al verzakt. ,,We willen eerst weten waar dat zand blijft'', aldus een woordvoerder. Omdat het viaduct over het spoor loopt, overlegt de gemeente ook met ProRail. Vooralsnog zijn er geen gevolgen voor het treinverkeer.

Enkele jongeren maken gebruik van de situatie door met skateboards af te dalen van 'de bult', zoals het viaduct in Tilburg wordt genoemd.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?