Venlo op zoek naar nieuwe plek azc

VENLO (Novum) - Venlo gaat zoeken naar een nieuwe plek voor een asielzoekerscentrum (azc). Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de Limburgse stad hierom gevraagd, maakte de gemeente donderdag bekend.

Het huidige azc aan de Wezelseweg sluit in juli. Dat was vijftien jaar geleden zo afgesproken met de omwonenden. Er is snel een nieuwe tijdelijke opvang nodig en op langere termijn een plek waar het azc met zeshonderd bedden minstens vijftien jaar lang onderdak kan vinden.

Het centrum moet een oppervlak van zo'n 6000 vierkante meter kunnen beslaan, onder meer omdat er ook onderwijs moet worden gegeven. Mogelijk kan die ruimte worden gevonden in bijvoorbeeld leegstaande voormalige zorgcentra of kloosters. Voor de winter moet duidelijk zijn waar het azc komt.

Het azc in Baexem, bij Roermond, wordt overigens uitgebreid, laat de gemeente Leudal donderdag weten. Nu worden daar 425 asielzoekers opgevangen; dat gaan er 600 worden.

De huidige kamers worden verbeterd. Naast de bestaande ruimten voor de opvang van drie of vier mensen worden er tweepersoonskamers ingericht in een nieuw onderkomen voor vijftig bewoners. Verder komen er kamers voor minder-valide bewoners.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?