Vader hoort straf voor doodslag op baby

(Novum) - UTRECHT (Novum) - Een jonge vader die het huilen van zijn pasgeboren baby niet aankon, hoort donderdag óf en zo ja hoe lang hij de cel in moet voor het doden van zijn dochter in oktober 2013. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden vijf jaar cel tegen de nu 25-jarige Utrechter.

Het meisje had een genetische afwijking die leidde tot slappe hersenvaatwanden en soms tot hersenbloedingen. Maar volgens een pathologe van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is dit niet de oorzaak van de aangetroffen hersenbloeding bij dit kindje. Die moet een andere oorzaak hebben. Bovendien had het meisje, dat een maand en vier dagen oud was, ook ribbreuken en een beenbreuk.

De moeder durfde de baby eigenlijk niet goed meer aan de vader toe te vertrouwen. Na een gebroken nacht ging ze 17 oktober 2013 terug naar bed en nam de Utrechter toch de zorg over. Daarna werd het kindje bleek en stijf, ademde en huilde het raar, kreeg het een bobbel op haar fontanel en een wegtrekkend en een zakkend oog. Het meisje overleed 22 oktober toen verdere behandeling werd gestaakt omdat die zinloos was.

De Utrechter ontkent dat hij zijn dochter heeft geschud of tegen haar hoofdje heeft gestompt. Het stel heeft inmiddels een nieuwe baby die bij opa en oma woont.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?