Utrecht vindt ondernemers voor sekszone

UTRECHT (Novum) - Verschillende ondernemers hebben zich bij de gemeente Utrecht gemeld met een plan voor de exploitatie van de nieuwe raamprostitutiezone die in de stad moet verschijnen. Volgens de gemeente is die zone daarmee ,,een stap dichterbij'' gekomen.

Dat heeft burgemeester Jan van Zanen woensdag aan de raad laten weten. Dinsdag sloot de inschrijftermijn voor belangstellende exploitanten. Het is de tweede keer dat Utrecht ondernemers voor de prostitutiezone probeert te krijgen. De eerste poging mislukte, omdat de gemeente veel te veel eisen en voorwaarden stelde.

In 2013 maakte Utrecht een einde aan de raamprostitutie in de stad omdat er sprake zou zijn van mensenhandel. Toen werden onder andere de seksboten aan het Zandpad gesloten. Op een locatie in de buurt van het Zandpad wil de gemeente nu ruimte bieden voor 162 werkplekken, waarvoor een of meer exploitanten worden gezocht.

Van Zanen wil nu niet zeggen of de coöperatie van sekswerksters een plan heeft ingediend. Er zijn ook prostituees die als zelfstandige aan het werk willen. De gemeente praat tot eind oktober verder met de beste plannenmakers, aldus de burgemeester.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?