Uitstel fusie waterschappen na onvrede Staten

ZWOLLE (Novum) - Een besluit over een fusie tussen twee Drentse en Overijsselse waterschappen is uitgesteld vanwege onvrede bij Statenleden in Drenthe. Provinciale Staten in Drenthe wilden woensdag geen besluit nemen omdat er banen naar Zwolle zouden gaan.

Waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland willen per 1 januari 2016 fuseren tot Drents Overijsselse Delta. Het hoofdkantoor moet in Zwolle komen. Meppel, waar nu het hoofdkantoor van Reest en Wieden zit, wordt door dit banenverlies hard geraakt terwijl de werkgelegenheid in Drenthe al onder druk staat, zeggen Statenleden.

In Overijssel werd mokkend gereageerd op het besluit uit het noorden. ,,De houding van Drenthe kost ons een miljoen euro'', reageerde de VVD Overijssel. ,,Bovendien zijn het de waterschappen die beslissen over de vestigingsplaats, niet de provinciale staten.''

De besturen van de waterschappen besluiten donderdag over het beschikbaar stellen van 7,9 miljoen euro voor de aankoop van het nieuwe hoofdkantoor in Zwolle. Onduidelijk is of deze beslissing ook wordt uitgesteld.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?