Thomas Buser wint Christiaan Huygensprijs

VOORBURG (Novum) - Thomas Buser heeft woensdag de Christiaan Huygens wetenschapsprijs voor economische wetenschappen gewonnen. De econoom kreeg de prijs voor het onderzoek waarop hij in 2012 promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Dat maakte de stichting Christiaan Huygensprijs bekend.

Buser onderzocht of economische voorkeuren mede worden bepaald door biologische factoren. Zijn onderzoek draagt bij aan een beter begrip van de wijze waarop mensen hun academische en professionele carrières kiezen en geeft inzicht in genderverschillen in loopbaankeuze en in de arbeidsmarkt.

,,Het proefschrift is maatschappelijk van grote waarde en de jury is bijzonder onder de indruk van de originaliteit van het onderwerp en het baanbrekende onderzoek dat de laureaat heeft verricht'', aldus de jury.

De Christiaan Huygens wetenschapsprijs stimuleert vernieuwend onderzoek in de wetenschapsgebieden die zich mede door het werk van Huygens hebben kunnen ontwikkelen. Dit jaar waren 22 kandidaten uit het vakgebied economische wetenschappen genomineerd. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en een bronzen beeld van Christiaan Huygens.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?