Steenbergen akkoord met beetje compensatie A4

STEENBERGEN (Novum) - Rijkswaterstaat betaalt het Brabantse Steenbergen bijna twee ton om kosten te compenseren die de gemeente maakte doordat de aanleg van de A4 vertraging opliep. Dat is slechts een fractie van het bedrag dat Steenbergen had geclaimd, maar het gemeentebestuur liet woensdag aan de raad weten toch maar akkoord te gaan.

Het stuk snelweg door West-Brabant ging eind 2014 open in plaats van een jaar eerder, tot ergernis van de gemeente. Die stelde door de vertraging ook inkomsten te hebben misgelopen uit de verkoop van bouwgrond en claimde daarom 1,5 miljoen euro.

Bij nader inzien stellen burgemeester en wethouders echter dat zulke indirecte kosten ,,onvoldoende kunnen worden gekoppeld aan de vertraagde openstelling van de snelweg om succesvol te kunnen claimen''. Daarmee is de kous af. Ook een mogelijke claim aan het adres van de provincie komt er niet.

De 19 kilometer lange A4 door West-Brabant was een lang ontbrekende schakel voor het vrachtverkeer tussen Rotterdam en Antwerpen.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?