Snowden live bij Nederlandse filmpremière

Actueel
beeld ANP

AMSTERDAM (ANP) - De wereldberoemde klokkenluider Edward Snowden is op donderdag 10 november via een beeldverbinding met Rusland live aanwezig bij de Nederlandse première van de film over zijn leven. Na de vertoning van de film Snowden kan het publiek op deze manier een interview met de oud-NSA-medewerker volgen.

Via social media kan iedereen tot 10 november met de hashtag #vraagsnowden vragen voor het interview insturen. Het interview met hem wordt gehouden vanuit het Amsterdamse Pathé Tuschinski. Het gesprek is ook live te volgen in Pathé-bioscopen in Haarlem, Den Haag, Groningen, Arnhem, Delft, Breda, Tilburg, Eindhoven, Amersfoort, Maastricht, Rotterdam en Sittard.

Dat hebben distributeur Independent Films en privacy zoekmachine Startpage.com, die samen het event organiseren, dinsdag bekendgemaakt. Snowden werd wereldberoemd nadat hij in 2013 in Hongkong vertrouwelijke documenten over de spionageacitiviteiten van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA aan journalisten overhandigde. Hij zette hiermee de bewustwording omtrent online privacy op de kaart. Vanwege het FBI-arrestatiebevel dat tegen hem werd uitgevaardigd, verblijft Snowden momenteel in Rusland.

De film is gemaakt door regisseur Oliver Stone. De hoofdrollen worden gespeeld door Joseph Gordon-Levitt, Zachary Quinto en Melissa Leo.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?