Rechter doet uitspraak over politieacties

(Novum) - DEN HAAG (Novum) - De rechter doet woensdagochtend om 10 uur uitspraak in een kort geding over voorgenomen politieacties tijdens de internationale cyberconferentie die deze week in Den Haag wordt gehouden. Ongeveer duizend politiemensen worden daar ingezet. Het kort geding is aangespannen door de Staat en de korpsleiding van de politie en is bedoeld om donderdag acties door de politiebonden te voorkomen.

Volgens de Staat en de korpsleiding komt de nationale veiligheid in het geding als de acties doorgaan. ,,Als zich toch onverhoopt een incident voordoet op het moment van de acties, heb je niemand om op terug te vallen'', voerde de advocaat van de Staat dinsdag aan.

Volgens de vakbonden komt de veiligheid niet in het geding door de acties, maar is hinder niet uit te sluiten. ,,Het is ook een drukmiddel voor de werkgever om over de brug te komen'', aldus de advocaat van de bonden. Het programma op het laatste moment overhoop gooien is ,,vervelend voor congresgangers, maar wel doenlijk'', achten de bonden.

Dick Schoof, nationaal terrorismecoördinator, is ook helder: werkonderbrekingen vormen een onacceptabel risico voor het veilig en ongestoord verloop van de conferentie.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?