Pianist Tigran Hamasyan wint Paul Acket Award

(Novum) - DELFT (Novum) - North Sea Jazz reikt dit jaar de Paul Acket Award uit aan pianist Tigran Hamasyan. Het jazzfestival geeft de prijs jaarlijks aan een getalenteerde jazzmuzikant die aan het begin van zijn carrière staat en meer aandacht verdient. Dit heeft Mojo Concerts, de organisator van het jazzfestival, donderdag bekendgemaakt.

Pianist Tigran Hamasyan werd geboren in Armenië en verhuisde als tiener met zijn familie naar Los Angeles. Op zijn zestiende won hij de pianocompetitie op het Montreux Jazz Festival. Hoewel hij op het conservatorium klassieke muziek en jazz studeerde, laat Tigran zich ook inspireren door Armeense volksmuziek, rock, elektronica, en poëzie. Hij bracht in februari zijn vierde album uit, Mockroot.

De prijs bestaat uit een trofee en een cheque ter waarde van 5000 euro, bedoeld om de carrière van de winnaar te versterken. Voorgaande winnaars van deze award waren onder anderen Ambrose Akinmusire (2014), Anat Cohen (2013) en Craig Taborn (2012).

Tigran Hamasyan zal de Paul Acket Award in ontvangst nemen tijdens het North Sea Jazz Festival in Ahoy Rotterdam, waar hij op 12 juli optreedt. De onderscheiding is vernoemd naar de oprichter van het bekende Nederlandse jazzfestival, en wordt jaarlijks uitgereikt.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?