Pechtold: reeks pijnlijke fouten

DEN HAAG (Novum) - Het rapport van de commissie-Hoekstra laat een aaneenschakeling zien van pijnlijke fouten bij het Openbaar Ministerie, bij de politie, bij de rechterlijke macht en bij de geestelijke gezondheidszorg GGZ. ,,Dat zijn pijnlijke, confronterende conclusies'', aldus D66-leider Alexander Pechtold.

Pechtold reageerde op het rapport over het falen van instanties rond de psychisch verwarde Bart van U. Die wordt verdacht van de moord op oud-vicepremier en oud-D66-leider Els Borst. Pechtold noemde de conclusies met name pijnlijk voor de beide betrokken families. Van U. heeft bekend eerder zijn zus te hebben vermoord.

Pechtold: ,,Je vraagt je af hoe het kan dat er binnen politie, Openbaar Ministerie, GGZ en de rechterlijke macht zoveel fout kan gaan. De Tweede Kamer spreekt volgende week met de verantwoordelijk minister, dus verwacht van mij vandaag geen politieke weging van alle aanbevelingen en conclusies. Mijn gedachten zijn nu vooral bij de beide families en andere nabestaanden, voor wie de conclusies van dit rapport bijzonder pijnlijk en confronterend zullen zijn.''

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?