Onrustige Luilaknacht in Heerhugowaard

(Novum) - HEERHUGOWAARD (Novum) - In Heerhugowaard heeft een groep jongeren overlast veroorzaakt in de Luilaknacht van vrijdag op zaterdag. Ze waren gemaskerd en in het zwart gekleed en richtten vernielingen aan, onder meer bij een basisschool aan de Zuidwijkweg. Rond 02.30 uur hield de politie negen jongeren aan in de leeftijd van 14 tot 19 jaar.

In Bergen werd een auto op zijn kant gezet. In verband daarmee werden een jongen van 13 uit Harderwijk en een meisje van 13 uit Bergen aangehouden. Mogelijk waren er nog meer jongeren bij betrokken. In Haarlem werden vijf jongens uit Heemstede en Haarlem opgepakt die gillend de geiten, herten en koeien op een kinderboerderij hadden opgejaagd.

Luilak is een voornamelijk Noord-Hollandse traditie op de zaterdag voor Pinksteren. De bedoeling is om vroeg in de ochtend veel herrie te maken om langslapers te wekken. Zo gingen in Velserbroek kinderen de straat op met toeters, blikjes en pannendeksels.

In verschillende plaatsen, waaronder Haarlem en Purmerend, waren Luilakfeesten. Die verliepen volgens de politie zonder incidenten.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?