Omstreden islamcongres in Utrecht van start

(Novum) - UTRECHT (Novum) - In Utrecht gaat donderdag de omstreden 'Derde Riffijnse Islamitische Conferentie' van start. De gemeente heeft laten weten dat eventuele oproepen tot geweld of haat zaaien niet worden getolereerd. Geert Wilders en twee andere Tweede Kamerleden van de PVV willen donderdag betogen voor de deur van het conges.

Organisator is de Utrechtse islamitische stichting AlFitrah. De PVV heeft schriftelijke vragen over de kwestie gesteld aan de regering. Zo vindt de partij het ,,absurd'' dat er een visum zou zijn verstrekt aan ,,islamitische voormannen'' die bewezen zouden hebben terroristische bedoelingen te hebben of zelfs voorwaardelijk gestraft zouden zijn voor martelpraktijken.

De gemeente Utrecht heeft ,,alles goed doorgesproken'' met de stichting AlFitrah. Ook is de kwestie besproken met de politie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). De conclusie was dat er geen grond is om de conferentie te verbieden. Over de plannen van de drie PVV-Kamerleden wil de gemeente alleen kwijt dat ,,iedereen mag demonstreren''.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?