OM eist 8 jaar cel tegen 'pooier-rechercheur'

DEN BOSCH (Novum) - Tegen een 41-jarige oud-politieman uit Dordrecht die ervan wordt verdacht dat hij minderjarige meisjes in de prostitutie heeft gebracht, is donderdag acht jaar gevangenisstraf geëist. Hij gaf de strafbare feiten donderdag in de rechtbank in Den Bosch in grote lijnen toe.

De meeste slachtoffers werden door hem benaderd via internet. Op de website Tagged deed de verdachte zich voor als een meisje. Hij vroeg hen of ze veel geld wilden verdienen met seks. Als ze daar voor openstonden, gaf hij zijn eigen naam en telefoonnummer en werd een afspraak gemaakt. Voordat hij klanten voor hen ging regelen, testte de verdachte de meisjes zelf uit. Daarvoor kregen ze niet betaald.

De verdachte bracht de slachtoffers naar afgelegen plekken in Brabant, waar hij toen woonde, zodat ze in auto's van klanten seks konden hebben. Soms regelde hij ook een hotel of een huis van een kennis.

De oud-rechercheur liep tegen de lamp toen politiemensen in oktober 2013 in Schijndel een verdachte situatie opmerkten. Op een onverlicht zandpad zagen ze een klein meisje naar een auto lopen. Toen ze de bestuurder aanspraken, reageerde die zenuwachtig. Een andere auto die daar ook stond, en die later van de verdachte bleek te zijn, reed hard weg. Het meisje was vijftien toen ze door de verdachte werd geworven.

Volgens justitie heeft de oud-politieman drie minderjarige meisjes en twee volwassen vrouwen in de prostitutie gebracht. In het geval van een zeventienjarig meisje zou het bij een poging zijn gebleven. Met één meisje had hij alleen zelf seks. De verdachte wordt ook verweten dat hij kinderporno heeft gemaakt.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?