'Nog altijd angst om Donna kwijt te raken'

(Novum) - HILVERSUM (Novum) - De adoptieouders van baby Donna zijn nog altijd bang hun dochter kwijt te raken. Wim en Nathalie Jansen verbreken na tien jaar het stilzwijgen over hun dochter, die ze 'kochten' van een draagmoeder.

,,De rek is eruit. Financieel is de rek eruit en emotioneel en lichamelijk"�, zegt Nathalie Jansen in het EO-programma Dit is de Dag Onderzoek, dat zaterdagavond wordt uitgezonden. Het echtpaar Jansen wil samen met Donna een nieuwe start maken in Spanje. ,,Een nieuw leven... Dat kan hier niet meer. Als je tien jaar niet van die naam afkomt en je blijft tien jaar lang een crimineel, dan moet je weg"�.

Vlak na de geboorte in 2005 ontstond een strijd over Donna. Haar Belgische draagmoeder droeg haar voor een Belgisch stel, van wie de man ook de biologische vader van Donna is. De draagmoeder kreeg een conflict met het stel, waarna Wim en Nathalie Jansen de baby konden adopteren. Haar biologische vader Bart Philtjens legde zich hier niet bij neer en begon rechtszaken. Een rechtbank in Utrecht bepaalde in 2009 dat Donna bij haar Nederlandse ouders mocht blijven.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?