Nederlanders geven meer uit tijdens daten

AMSTERDAM (Novum) - Nederlanders geven steeds meer geld uit tijdens het daten. Volgens de datingsite Lexa.nl hebben we vorig jaar 67 procent meer uitgegeven dan het jaar ervoor. Omdat het ontmoeten van nieuwe mensen door online en mobiel daten makkelijker is geworden, zijn we in 2014 ook meer gaan daten. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek onder 1501 Nederlandse daters, in opdracht van Lexa. Voor het onderzoek vulden ze een online vragenlijst in.

Vorig jaar hebben 1,3 miljoen Nederlanders gemiddeld zestien keer per jaar gedatet. In totaal besteedden ze 703 miljoen euro. Dat komt jaarlijks neer op maar liefst 546 euro per persoon, ofwel 34 euro per persoon per afspraakje.

Het meeste geld, in totaal 483 miljoen euro, besteedden daters aan de plek waar de ontmoeting plaatsvond: kroegen, bars en restaurants. Dit is 69 procent van de totale uitgaven. Daarnaast werd geld uitgegeven aan kleding (11 procent), bezoekjes aan de kapper en schoonheidssalon (4 procent) en make-up (3 procent), een totale uitgave van 120 miljoen euro. Bovendien kochten ze meer cadeaus en anticonceptie.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?