Koning brengt werkbezoek aan Rotterdam-Zuid

ROTTERDAM (Novum) - Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag een werkbezoek gebracht aan de wijk Hillesluis op Rotterdam-Zuid. Hij liet zich daar vooral informeren over hoe bewoners in Hillesluis met elkaar omgaan. De koning bezocht onder meer taekwondoschool Abdel Kwan, winkeliers van Winkelboulevard-zuid en sprak met buurtbewoners.

De koning kwam naar Rotterdam op uitnodiging van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Hij liet zich door hem uitgebreid rondleiden in de wijk. In de taekwondoschool sprak hij met zowel jongeren als ouderen die daar sporten. De school is naast een trainingscentrum ook een sociale ontmoetingsplek voor wijkbewoners. Naast sport wordt er bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding gegeven.

Een aantal buurtvaders uit de Walravenbuurt sprak ook met de koning over hoe zij hun vrijwilligerswerk uitvoeren. De vaders patrouilleren regelmatig 's avonds door de wijk en zien onder meer toe op de veiligheid, maar kijken bijvoorbeeld ook of de buurt schoon is. Het bezoek van de koning duurde bijna twee uur.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?