'Grote Dikke Ik' leidt tot Kamerdebat

(Novum) - DEN HAAG (Novum) - Een samenleving waarin niet het 'Grote Dikke Ik' regeert, maar die gebaseerd is op de waarden van hardwerkend Nederland. Daarover sprak premier Mark Rutte vorige week op het VVD-congres in Arnhem. Arie Slob van de ChristenUnie wil daarover wel eens meer horen van de minister-president. Hij kreeg dinsdagmiddag steun van een grote meerderheid in de Tweede Kamer voor een debat over zulke waarden.

Rutte mopperde over bankiers met bonussen en over mensen die harder achter een uitkering aangaan dan achter een baan. Hij wil een samenleving waarin je anderen behandelt zoals je zelf behandeld wilt worden, waarin je dingen moeten verdienen en waarin je harder roeit als je de stroom tegen hebt. En waarin je niet onbeschoft bent.

,,De VVD is niet alleen de hoeder van de economie. Wij zijn ook de vaandeldragers van de waarden van hardwerkend Nederland. Laten we die waarden met elkaar, en nog meer dan we al doen, met kracht blijven uitdragen'', zei Rutte vrijdag op het VVD-congres.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?