Extra onderzoek na poging moord bij seksspel

(Novum) - ALKMAAR (Novum) - Een vrouw uit Andijk die wordt verdacht van poging tot moord op haar partner, moet van de rechtbank in Alkmaar nader psychologisch onderzoek ondergaan en worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC). Dit bepaalde de rechtbank dinsdag in een tussenvonnis. Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden twaalf jaar gevangenisstraf tegen de vrouw geëist.

De 29-jarige Margit H. zou de man in oktober vorig jaar tijdens een seksspelletje hebben willen ombrengen. Nadat hij was geboeid en geblinddoekt, sloeg ze hem bewusteloos en stak ze op hem in. Hij overleefde ternauwernood en lag een maand in het ziekenhuis. Zijn long, maag en middenrif waren geperforeerd.

De vrouw zegt zich van de gebeurtenissen op die dag niets te kunnen herinneren. In psychologisch onderzoek is echter geconcludeerd dat zij haar geheugenverlies voorwendt of in elk geval aandikt.

Het OM meent dan ook dat de vrouw haar moordplan tot in detail heeft uitgedacht. De aanklaagster voerde twee weken geleden onder meer aan dat de recherche tijdens het onderzoek had ontdekt dat het gruwelijke scenario stond beschreven in een thriller van schrijfster Karen Rose en dat het boek op de lijst met boeken stond die H. bij de bibliotheek had geleend.

Hoewel in de psychologische rapportages ook is vastgesteld dat de vrouw geen persoonlijkheidsstoornis heeft, vindt de rechtbank het noodzakelijk dat het PBC op dit punt nader onderzoek doet. Omdat een mogelijke observatie in het PBC tijdens de behandeling van de zaak twee weken geleden niet aan de orde kwam, kon de rechtbank de opname dinsdag echter niet opleggen.

De rechter-commissaris gaat nu eerst onderzoeken of de vrouw zelf instemt met plaatsing in het PBC. Op 7 juli gaat het proces verder.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?