Emoe overleden bij redding uit sloot

SLOCHTEREN (Novum) - Een losgebroken emoe is vrijdag overleden toen agenten probeerden het dier uit een sloot in het Groningse Slochteren te halen. De politie meldde zaterdag dat agenten ,,hun uiterste best hebben gedaan'' om de emoe te redden.

Het dier liep over de Slochterveldweg tussen de weilanden bij Slochteren en zou daar voorbijgangers aanvallen. Toen agenten probeerden de struisvogelachtige te vangen, kwam het dier in de sloot terecht. Daar begon hij te schoppen. Na een tijdje verslapte het beest, hij bleek overleden.

Medicus Paul de Vos van het Universitair Medisch Centrum Groningen zegt op zijn Facebookpagina dat de emoe vaker was uitgebroken en dat hij hem toen heeft gevangen. Naar eigen zeggen was hij ook nu onderweg om te helpen. De Vos beschuldigt de agenten van dierenmishandeling: ,,De vijf mannen en één vrouw namen een strop en plaatsten deze om de hals van het doodsbange dier. Toen deze strop om de nek zat hebben ze het dier aan de hals (er hangt een lichaam aan vast van 80 kg) het talud op proberen te trekken. Het dier is tijdens dit zinloze getrek aan een verschrikkelijke verstikkingsdood overleden.''

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?