'Eerste paasdag top, tweede paasdag triest'

(Novum) - ZANDVOORT (Novum) - De strandtenthouders in Nederland houden gemengde gevoelens over aan Pasen. ,,Zondag was een topdag, en maandag was het triest'', zegt Paul Zonneveld van de vereniging van strandtentexploitanten NVSN.

De temperatuur was zondag aangenaam en veel mensen trokken naar de kust. ,,Mensen bleven op sommige plaatsen ook lekker lang hangen'', weet Zonneveld. Vanwege de lage temperaturen op maandag kozen dagjesmensen en toeristen eerder voor een attractiepark of museum.

De strandtenthouders kijken uit naar deze week, als de temperatuur weer oploopt. Zowel in 2013 als 2014 was het voorseizoen voor de ondernemers aan de kust slecht. Twee jaar terug hield de winter lang aan en bleef de lentezon uit. Vorig jaar lag het niet aan een strenge winter, maar was het weer juist een beetje wisselvallig.

Nederland telt ongeveer driehonderd strandtenten. Daarvan zijn er 35 het gehele jaar open. De meeste strandtenten worden in het najaar afgebroken en in februari of maart weer opgebouwd.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?