Bijnaam voor nieuw Haags theater: Oester

(Novum) - DEN HAAG (Novum) - De Oester. Zo wil het nieuwe Zuiderstrandtheater in Den Haag graag genoemd worden. Het theater schreef een wedstrijd uit waarbij mensen een bijnaam konden voorstellen. De Oester is ,,lelijk van buiten maar een pareltje van binnen'', maakte het theater vrijdag bekend. De man die de bijnaam voorstelde, krijgt een seizoen lang twee eigen stoelen in het theater.

Het Zuiderstrandtheater kreeg meer dan vijfhonderd voorstellen voor bijnamen. Oester versloeg 'Verhuisdoos' en 'Anshowvishal'. Onder de andere suggesties waren Zandkasteel, Duinpaleis, Kijkdoos, Grijspaleis en Tetris.

Het Zuiderstrandtheater staat in de haven van Scheveningen. Het werd afgelopen zomer in gebruik genomen. Het theater is gebouwd omdat er in het centrum van Den Haag een omstreden cultuurcomplex komt. Op de plek daarvan staan nu nog het Lucent Danstheater en de Dr. Anton Philipszaal. In augustus beslist Den Haag wat daar voor in de plaats komt. Het nieuwe complex wordt de thuishaven van onder meer het Nederlands Danstheater en het Residentie Orkest.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?