Beachvolleybalsters nemen hitte voor lief

DEN HAAG (Novum) - Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hebben de laatste zestien bereikt op het WK. De hitte in Den Haag namen de beste Nederlandse beachvolleybalsters van dit moment voor kennisgeving aan. ,,Het was goed warm, maar we hebben ons er goed doorheen geslagen. Het valt wel mee. We zijn goed getraind en kunnen ermee omgaan. Je moet meer drinken en water over je heen gooien om af te koelen'', zei Van Iersel.

Als het meezit, speelt het duo donderdag met nog hogere temperaturen zelfs twee partijen. ,,Dat is eigenlijk normaal'', reageerde Meppelink, verwijzend naar 'normale' toernooien. ,,Nu hebben we in de ochtend een extra training afgewerkt. Dat doen we donderdag niet. Iedereen heeft het warm, niemand heeft profijt''.

Van Iersel en Meppelink staan in de achtste finale tegenover het Australische koppel Taliqua Clancy/Louise Bawden. Verder vooruit kijken ze nog niet. ,,Het zijn lange meiden, dus we moeten slim spelen. We hebben drie keer eerder tegen hen gespeeld. De stand is 2-1. Dus dat is positief'', aldus Van Iersel. ,,Hard werken, voor elk punt knokken'', verklapte Meppelink de strijdwijze.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?