Agenten cel in voor misbruik in diensttijd

ZWOLLE (Novum) - Twee politieagenten zijn voor het seksueel misbruiken van een vrouw in hun dienstwagen veroordeeld tot 2,5 jaar cel. Dat bepaalde maandag de rechtbank in Zwolle. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Sander L. (41) uit Haarle en Bidjaykoemar D. (44) uit Raalte pikten in februari 2012 tijdens het carnaval een vrouw op om haar naar huis te brengen. De agenten reden vervolgens met hoge snelheid naar een afgelegen plek en pleegden seksuele handelingen met haar. Beide mannen zijn door het korps al eerder uit hun functie gezet.

Ook vindt de rechtbank bewezen dat het duo een rapport vervalste om het misbruik te verhullen.

Het verhaal van de aangeefster werd ondersteund door gegevens uit de volgapparatuur uit de dienstauto. Ook straalde haar telefoon uit naar een mast in Wijhe op het moment dat de auto volgens de apparatuur daar was. De beide agenten hebben verklaard dat ze de vrouw pas veel later oppikten. Ondersteunend bewijs was de vondst van sperma van een van de agenten in het haar van de aangeefster.

Van verkrachting was volgens de rechtbank geen sprake. De vrouw had gedronken, maar was tijdens het plegen van de seksuele handelingen niet laveloos en nog bij bewustzijn. Aan politieambtenaren wordt ,,een grote mate van vertrouwen geschonken door de gemiddelde burger'', staat in het vonnis. De rechters concludeerden dat L. en D. met hun handelen de politie in diskrediet gebracht hebben.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?