Advocaat wil vrijspraak verdachte zedenzaak

(Novum) - MAASTRICHT (Novum) - Raadsman Arthur Vonken wil dat vermeend loverboy Armin A. in de Valkenburgse zedenzaak wordt vrijgelaten. Hij zal de rechtbank in Maastricht maandag om diens vrijlating vragen, liet de advocaat donderdag weten.

A. werd op 14 oktober 2014 opgepakt op verdenking van het onder dwang aanzetten tot prostitutie van een zestienjarig meisje in een Valkenburgs hotel. Volgens Vonken heeft justitie de meeste aanklachten laten vallen. Ze had vrijwillig seks met volwassen mannen, werd niet gedwongen, was niet aan de ouderlijke macht onttrokken door A. en A. was niet opzettelijk aanwezig bij de seks met volwassen mannen. Deze verdenkingen heeft het Openbaar Ministerie (OM) laten vallen, zei de raadsman.

Blijft volgens Vonken over het faciliteren van de seks. Dat is wel strafbaar, maar A. heeft lang genoeg vastgezeten, vindt de advocaat.

De zaak kwam aan het rollen door een inval van de politie in het hotel waar het meisje op dat moment seks had met een volwassen man. A. zat toen op het toilet.

Justitie vermoedt dat het meisje met tientallen mannen seks heeft gehad. A. zit sindsdien in voorarrest. Volgens Vonken heeft het meisje vrijwillig seks gehad. Dat zou ook blijken uit de verklaringen van de meeste klanten van de zestienjarige.

Maandag komt de zedenzaak voor het eerst voor de rechtbank tijdens een regiezitting. Justitie wil dan de tenlastelegging wijzigen, kondigde het OM aan.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?