Op zoek naar eetbare gewassen die van zout houden

Op zoek naar eetbare gewassen die van zout houden. |beeld Nederlands Dagblad Achtergrond
Op zoek naar eetbare gewassen die van zout houden. |beeld Nederlands Dagblad

De landbouw krijgt te maken met verzilting. Maar op zout water kun je prima zeekool, aardappelen en rucola verbouwen, blijkt uit proeven op Texel.

Zorgvuldig plukken projectleider Marc van Rijsselberghe en wetenschapper Arjen de Vos blaadjes van de planten in hun zilte proeftuin. Het breedbladige oesterblad smaakt echt naar oester, het grillige blad van de wilde rucola stevig en pittig en de sprietige hertshoornweegbree naar gras. De gewassen in de proeftuin hebben een aantal dingen gemeen: ze zijn eetbaar en ze worden verbouwd met zout water. De wilde rucola, het oesterblad en de hertshoornweegbree weerleggen in de wetenschap en landbouw gangbare stellingen. Sla zou niet groeien op zout water. De wilde rucola laat het tegenoverge …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?