Njokkie in plaats van knotsjie

Achtergrond

De 'pastabijbel' is het boek al genoemd. In die terminologie gaan we niet mee, al was het alleen maar omdat dit Italiaanse kookboek ook apocriefe (lees: onbekende regionale) recepten bevat.

Maar apocrief of canoniek: de recepten uit de keuken van Lucio Galletto zijn inspirerend, en overstijgen de spaghetti carbonara of tagliatelle met paddenstoelen. En allemaal hebben ze als basis een pasta. Naar keuze zelfgemaakt (Galletto legt uit hoe dat moet) of gedroogd uit de winkel - maar pasta blijft het. Pasta, basta - als je anders Italiaans wilt eten, moet je een ander Italiaans kookboek kiezen. Galletto is afkomstig uit het Italiaanse Liguria (rond Genua) en opgeroeid met de pastalepel in de mond. 'Mijn vroegste herinnering is die aan mijn moeder die een grote houten plank met …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?