Niet langer eten, drinken, indutten

Congressen zijn populair en de onderwerpen ontelbaar. Maar de tijd van snurkende bezoekers en extravagante uitstapjes lijkt voorbij. Meer dan ooit is tijd kostbaar en moet een congres 'iets' opleveren. Het is half september en het seizoen is volop bezig. Het geheim van een goed congres? Praten, proeven en kijken.
De wijnglazen staan nog halfgevuld op tafel. De boordjes zitten al een beetje los. Er wordt gelachen. Even verderop zit een man met zijn neus in een programmaboekje. Net als vrijwel iedere man draagt hij een pak. Ook de vrouwen zien er netjes uit, mantelpakjes bepalen het beeld. Op de achtergrond klinkt getingel van lepeltjes die koffie roeren en het geluid van botsend aardewerk in de handen van serveersters die de lege kopjes ophalen.Meest in het oog springend zijn de badges, die iedereen in de ontvangsthal van concert- en congresgebouw De Doelen draagt. Naam, land van herkomst en de seminars …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?