Bruid uit eigen kring

Hülya Cigdem: Turkse jongens en mannen mogen alle teugels laten vieren en genieten. |foto Rufus de Vries Achtergrond
Hülya Cigdem: Turkse jongens en mannen mogen alle teugels laten vieren en genieten. |foto Rufus de Vries

,,Ik wilde dat ik kon zeggen dat het geweldig is een importbruid te zijn. Maar dat zou een leugen zijn en daar heb ik geen zin meer in. Het is tijd voor openbaring.'' Vanuit dat motief schreef Hülya Cigdem een deels autobiografisch boek. Het biedt een onthullend kijkje in de keuken van Turks Nederland.

Na afloop van het gesprek op moderne barkrukken, met de ellebogen op het kookeiland, opent ze een kastdeur en pakt ze een 'Hollands Pannetje'. Dat recept staat vandaag op het menu voor haar echtgenoot Ahmet en haar dochter. ,,Blijf gerust mee-eten'', zegt ze gastvrij. Op woensdag is ze vrij en kookt ze zelf. Op andere dagen komt Hülya Cigdem om acht uur 's avonds thuis in het Brabantse Goirle vanuit Hilversum, anderhalf uur rijden. Ze schuift dan aan en geniet van de door Ahmet bereide maaltijd. Ze werkt op de redactie van de NPS. ,,Voor je droombaan moet je wat over hebben.'' …
Dit is 14% van het artikel.

Wil je verder lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?