Dinsdagavond 25 oktober, De Vereeniging Amersfoort 

Het Nederlands Dagblad en ForumC starten ND-ForumCafé. Ontmoetingen in het café met denkers en doeners. Geen wetenschapper op het podium achter een katheder, maar in gesprek, persoonlijk en direct.  Met een kop koffie of een biertje in de hand een gesprek op niveau. Leuk om samen met vrienden, collega's of medestudenten mee te maken. 

De eerste keer was op 25 oktober in Amersfoort met prof. dr. Paul Dekker, politicoloog, werkzaam bij het Sociaal en Cultureel Planbureau en hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg en Cor Verkade, ondernemer, christen en conservatief. Het thema van deze avond is De bezorgde burger.

Afbeelding Afbeelding
Paul Dekker Cor Verkade

De bezorgde burger
Het vertrouwen in de politiek is laag. Veel mensen zijn bezorgd over de komst van vluchtelingen, over radicale moslims, over veiligheid. Die zorgen zijn soms meer emotioneel dan dat ze op feiten zijn gestoeld. Er is onvrede over de kloof tussen rijk en arm, hoger en lager opgeleid. In politiek en samenleving leidt dit tot argwaan, verhitte debatten en zelfs ordinaire scheldpartijen.  In heel het Westen lijken gevestigde politieke stromingen grote delen van de samenleving niet meer te representeren. Nieuwe partijen en een nieuw soort politici, denk aan Trump, Wilders, Jan Roos dienen zich aan. Hoe bezorgd zijn burgers eigenlijk? Zijn die zorgen terecht? En hoe moeten we omgaan met de zorgen van de  bezorgden?

Locatie, kosten
De Vereeniging aan de Kleine Koppel 36 in Amersfoort is deze avond het ND-ForumCafé.

Afbeelding

 

Vanaf 19.30 uur ben je welkom. We beginnen om 20.00 uur. De kosten zijn slechts € 10,--. Abonnees van het Nederlands Dagblad ontvangen korting en betalen € 7,50. Deze prijzen zijn inclusief een consumptie.

In het Nederlands Dagblad hebben verschillende artikelen gestaan over 'De bezorgde burger'. Je kunt ze hieronder lezen. 

Paul Dekker (SCP): Burgers zijn liever cynisch dan naief

Paul Dekker: Burgers zijn liever cynisch dan naief.

In Groningen verdwijnen meer banen dan erbij komen

De bezorgde burger spreekt zich uit

Bevende grond, kwetsbare bewoners...

... een normloze samenleving?

Boze burgers zijn bezorgde burgers

Politici slaan alarm over de bezorgde burger

Viral: open brief aan de bezorgde burger 
Bekijk hier het bijbehorende filmpje.