LezersKunst 2016: De naakte waarheid

Uit alle inzendingen voor LezersKunst heeft de jury 33 kunstwerken uitgekozen. De expositie is geopend tijdens het NDopen op zaterdag 11 juni jl.

Korte terugblik op NDopen

Expositie bekijken
Je bent elke werkdag tussen 9.00 en 16.00 uur van harte welkom om deze expositie te bekijken. Het Nederlands Dagblad is gevestigd aan de Hermesweg 20 in Barneveld (bedrijventerrein Harselaar). De expositie duurt tot 2 oktober.
Tot ziens! 

Thema De naakte waarheid
Voor het eerste lustrum van LezersKunst blijven wij met het thema dicht bij de krant. Het ND is een journalistiek product dat op zoek is naar de waarheid. Maar wat is waarheid? In de economie lijkt het te gaan om harde cijfers, maar in werkelijkheid speelt vertrouwen de hoofdrol. In de vluchtelingenproblematiek wordt onderscheid gemaakt tussen gelukzoekers en zij die voor oorlogsgeweld vluchten. Maar vluchten de zogenaamde gelukzoekers niet voor het geweld van de economie waarin zij zich bevinden?

Op sociale media zien wij veel mooie, gelukkige landgenoten. Toch is een miljoen Nederlanders depressief. Niets is dus wat het lijkt. Is er wel zoiets als: de naakte waarheid? En is naakte waarheid altijd zwaar en ingewikkeld of kan het ook mooi, spiritueel of eenvoudig zijn?