Landskampioen Feyenoord viert uitbundig feest

Nieuws
Coach Arne Slot van voetbalclub Feyenoord houdt de kampioensschaal omhoog op het balkon van het stadhuis van Rotterdam. De club is zondag voor het eerst in zes jaar landskampioen geworden. Ze wonnen de wedstrijd van Go Ahead Eagles met 3-0. Zo’n honderdduizend fans verzamelden zich in de stad.
redactie nd
dinsdag 16 mei 2023 om 06:32
Arne Slot met de kampioensschaal op het balkon van het stadhuis tijdens de huldiging. De voetbalclub werd voor het eerst in zes jaar landskampioen.
Arne Slot met de kampioensschaal op het balkon van het stadhuis tijdens de huldiging. De voetbalclub werd voor het eerst in zes jaar landskampioen. beeld anp / Olaf Kraak

Bij de Hofpleinfontein gingen fans tradiegetrouw pootjebaden. De gemeente riep supporters halverwege de middag op het Hofplein te verlaten, ‘zodat we het feestje snel en veilig kunnen afbouwen. En zodat we het verkeer weer ruimte kunnen geven’, schreef de gemeente op Twitter.  

De mobiele eenheid (ME) moest maandagmiddag ook nog korte tijd in actie komen op de Korte Lijnbaan, in de buurt het Schouwburgplein in Rotterdam. Een persoon werd daarbij aangehouden. De aanleiding was een dreigende confrontatie tussen rivaliserende groepen. ‘Met de korte charge zijn de twee groepen uiteen gedreven, waarna de rust terugkeerde’, zegt een politiewoordvoerder.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe krijg je jongeren na corona weer aan het sporten? Met een strandsfeertje en lekkere muziek

Nog lang niet iedereen die voor corona aan het sporten was, heeft de draad weer opgepakt. Vooral jongeren vinden de weg niet terug naar de sportclub. Handbalvereniging DSS in Heemskerk zoekt de oplossing in hippe beach-evenementen.

Afbeelding

Landskampioen Feyenoord viert uitbundig feest

Coach Arne Slot van voetbalclub Feyenoord houdt de kampioensschaal omhoog op het balkon van het stadhuis van Rotterdam. De club is zondag voor het eerst in zes jaar landskampioen geworden

Afbeelding

William Troost-Ekong: de man van de eerste internationale klimaatneutrale transfer

De voetbalwereld loopt bepaald niet voorop met vergroening. Verdediger William Troost-Ekong probeert zijn collega’s aan het denken te zetten. Hij maakte onlangs de allereerste internationale klimaatneutrale transfer.

Afbeelding

De kunst van het plassen op de fiets: door een broekspijp, laten lopen of dan toch maar liever in de berm

De Vuelta voor vrouwen werd beslist door een plaspauze. Hoe werkt dat eigenlijk, een sanitaire stop tijdens een wielerkoers? Voor mannen is het makkelijker dan voor vrouwen. Over gebruiken en ongeschreven regels.

Afbeelding

Feyenoord-verdediger Gernot Trauner: 'Iedereen voelt dat het tijd is voor iets speciaals'

Verdediger Gernot Trauner (31), gespecialiseerd in het elimineren van spitsen, is ook bedreven in het kalm uitleggen waarom Feyenoord de aanstaande kampioen is, zonder dat woord te noemen.

Afbeelding

Ouderwets gymmen met volwassenen steeds populairder: 'Dit is veel leuker dan de sportschool'

Aan een touw slingeren of je tegenstander bekogelen met een trefbal: gymmen zoals op de basisschool wordt steeds populairder onder volwassenen. Ook in deze gymzaal in Amersfoort werken 'apenkooiliefhebbers' zich wekelijks in het zweet.