SV Spakenburg schrijft een bladzijde gouden geschiedenis met bekerstunt in Utrecht

Nieuws
Luuk Admiraal, Wimilio Vink, Floris van der Linden, Alessandro Damen, trainer Chris de Graaf en al die anderen van SV Spakenburg. Ze schreven dinsdag geschiedenis door zich met hun tweededivisieclub ten koste van eredivisionist FC Utrecht te plaatsen voor de halve finales van de KNVB-beker.
Willem Vissers / vk
woensdag 1 maart 2023 om 08:45
SV Spakenburg viert de 1- 4 overwinning op FC Utrecht in de kwartfinale van de KNVB-beker.
SV Spakenburg viert de 1- 4 overwinning op FC Utrecht in de kwartfinale van de KNVB-beker. beeld anp / Gerrit van Keulen

Eredivisie tegen amateurs, in het stadion van de profs: 1-4. Ongelooflijk. De nummer 7 van de eredivisie tegen de nummer 7 van de tweede divisie: 1-4. ‘Schaam je kapot’, zongen de aanhangers van Utrecht tegen de voetballers en de technische staf onder leiding van Aleksandar Rajkovic, die de zieke Michael Silberbauer verving. Terwijl de duizenden uit Spakenburg dronken waren van geluk, tranen lieten, oneindig selfies maakten, elkaar oneindig omhelsden, terwijl de spelers dansten voor hun aanhang. De Blauwen, zoals ze heten in de gemeente met ook de Rooien (IJsselmeervogels), gaan het laat maken deze week.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe krijg je jongeren na corona weer aan het sporten? Met een strandsfeertje en lekkere muziek

Nog lang niet iedereen die voor corona aan het sporten was, heeft de draad weer opgepakt. Vooral jongeren vinden de weg niet terug naar de sportclub. Handbalvereniging DSS in Heemskerk zoekt de oplossing in hippe beach-evenementen.

Afbeelding

Landskampioen Feyenoord viert uitbundig feest

Coach Arne Slot van voetbalclub Feyenoord houdt de kampioensschaal omhoog op het balkon van het stadhuis van Rotterdam. De club is zondag voor het eerst in zes jaar landskampioen geworden

Afbeelding

William Troost-Ekong: de man van de eerste internationale klimaatneutrale transfer

De voetbalwereld loopt bepaald niet voorop met vergroening. Verdediger William Troost-Ekong probeert zijn collega’s aan het denken te zetten. Hij maakte onlangs de allereerste internationale klimaatneutrale transfer.

Afbeelding

De kunst van het plassen op de fiets: door een broekspijp, laten lopen of dan toch maar liever in de berm

De Vuelta voor vrouwen werd beslist door een plaspauze. Hoe werkt dat eigenlijk, een sanitaire stop tijdens een wielerkoers? Voor mannen is het makkelijker dan voor vrouwen. Over gebruiken en ongeschreven regels.

Afbeelding

Feyenoord-verdediger Gernot Trauner: 'Iedereen voelt dat het tijd is voor iets speciaals'

Verdediger Gernot Trauner (31), gespecialiseerd in het elimineren van spitsen, is ook bedreven in het kalm uitleggen waarom Feyenoord de aanstaande kampioen is, zonder dat woord te noemen.

Afbeelding

Ouderwets gymmen met volwassenen steeds populairder: 'Dit is veel leuker dan de sportschool'

Aan een touw slingeren of je tegenstander bekogelen met een trefbal: gymmen zoals op de basisschool wordt steeds populairder onder volwassenen. Ook in deze gymzaal in Amersfoort werken 'apenkooiliefhebbers' zich wekelijks in het zweet.