Messi is dé grote man in het elftal, maar ‘het blijft Nederland tegen Argentinië, niet tegen Messi’

Achtergrond
Wie denkt aan Argentinië, denkt aan spits Lionel Messi. Het Zuid-Amerikaanse land heeft veel kwaliteit in huis, wat het een geduchte tegenstander van Nederland maakt.
Esther van der Eijk
donderdag 8 december 2022 om 22:02 aangepast 06:24
Lionel Messi tijdens een training van het Argentijnse elftal in Doha, Qatar. Argentinië stuit in de achtste finale op het Nederlandse elftal.
Lionel Messi tijdens een training van het Argentijnse elftal in Doha, Qatar. Argentinië stuit in de achtste finale op het Nederlandse elftal. beeld anp / Koen van Weel
WK Qatar

Bovendien zorgt Argentinië voor de nodige herinneringen bij voetbalfans, toen ‘we’ op het WK in 2014 in de halve finale van ze verloren na een zenuwslopende strafschoppenserie - met Louis van Gaal als bondscoach. Het Nederlands Elftal heeft nog een appeltje te schillen met de Argentijnen.

Tweevoudig wereldkampioen Argentinië wil met de 34-jarige Messi opnieuw proberen de titel te veroveren. Voor De Vlo, zoals zijn bijnaam luidt, is het alles of niks. Wanneer het team slaagt, treedt de superster in de voetsporen van voetballegende Diego Maradona. 

Messimania

Laatstgenoemde wordt geëerd vanwege zijn meesterlijke dribbels, waarbij zijn solo tegen Engeland tijdens het WK in 1986 een van de mooiste doelpunten..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Alle aandacht ligt zondag bij baltovenaar Messi. De wereldtitel kan de kroon op zijn carrière worden

Frankrijk tegen Argentinië, Mbappé tegen Messi. Beide landen wisten twee keer de titel binnen te slepen, en zullen daarom zondag gebrand zijn op de derde trofee. Argentinië werd tijdens het vorige WK door de Fransen uitgeschakeld.

Afbeelding

Frankrijk mikt op finaleplaats met gelovige Giroud: ‘Het brengt me veel nederigheid’

Aanvaller Olivier Giroud is een geroemde naam dit toernooi. Giroud is niet alleen bekend om zijn doelpunten, maar ook om zijn christelijke geloof - dat hij niet onder stoelen of banken steekt.

Afbeelding

Maakt hunkerend Engeland de favorietenrol waar? Vooral de aanvallende krachten zijn erg sterk

Engeland staat bekend als de bakermat van voetbal, maar wist tot nu toe maar één keer het WK te winnen, in 1966 op eigen bodem. Sindsdien haalden de Three Lions nooit meer de finale.

Afbeelding

Messi is dé grote man in het elftal, maar ‘het blijft Nederland tegen Argentinië, niet tegen Messi’

Wie denkt aan Argentinië, denkt aan spits Lionel Messi. Het Zuid-Amerikaanse land heeft veel kwaliteit in huis, wat het een geduchte tegenstander van Nederland maakt.

Afbeelding

Louis van Gaal is milder in gedrag dan zijn voorbeeld Rinus Michels, maar blijvend scherp in visie

In de toegenomen mildheid bij Louis van Gaal (71) is een parallel te zien met zijn voorbeeld als trainer, Rinus Michels zaliger. Mild in gedrag, maar niet in visie.

Afbeelding

Marokko wil verder komen dan ooit. ‘Hoewel ik in Nederland geboren ben, voel ik mij Marokkaan’

Voor het eerst in 36 jaar bereikt Marokko de achtste finales van het WK voetbal in Qatar. Nadat het team van bondscoach Walid Regragui afgelopen donderdag als groepswinnaar uit de bus kwam, mag het vandaag aantreden tegen Spanje.