Oranjeshirts brengen al 162.000 euro op

Nieuws
De veiling van shirts van spelers van het Nederlands elftal heeft inmiddels 162.000 euro opgebracht. Dat geld wordt gebruikt om de situatie van arbeidsmigranten in Qatar te verbeteren.
anp
donderdag 1 december 2022 om 03:01
De opbrengst wordt gebruikt om de situatie van arbeidsmigranten in Qatar te verbeteren.
De opbrengst wordt gebruikt om de situatie van arbeidsmigranten in Qatar te verbeteren. beeld anp / Bart Maat

Volgens de KNVB hebben de shirts die de internationals van Louis van Gaal droegen in het tweede WK-duel met Ecuador 52.000 euro opgeleverd. Op de shirts van het eerste duel op de mondiale eindronde met Senegal werd voor 60.000 euro geboden. De veiling ging van start met een bedrag van 50.000 euro voor de shirts die de spelers van Oranje in de groepsfase van de Nations League aan hadden.

Inmiddels kan er geboden worden op de shirts van het laatste groepsduel met Qatar. Op het shirt van Frenkie de Jong was woensdagmiddag al 4100 euro geboden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De zoektocht van oud-wielrenner Thomas Dekker: 'Of ik van mezelf hou? Nee, nog niet genoeg'

Als wielrenner ontwikkelde Dekker zich stormachtig, maar als mens raakte hij de weg kwijt. Een positieve dopingtest en depressies brachten hem ten val. Langzaam krabbelt hij overeind. ‘Als je het leven kleiner en simpeler houdt, geeft dat rust.’

Afbeelding

Op het veld komen mensen van alle kleuren bij elkaar, dat cliché klopt, maar het gaat niet vanzelf

Sportclubs die divers zijn of dat willen worden, verdienen extra steun van sportorganisaties of van de overheid. Dat vindt socioloog Arend van Haaften na uitgebreid onderzoek in het amateurvoetbal.

Afbeelding

Willem Vissers over het WK vrouwenvoetbal. 'Laten ze alsjeblieft de mannen niet nadoen'

Na 'Qatar' zijn dit jaar de vrouwen aan de beurt voor een WK voetbal. De verwachtingen van de Oranje Leeuwinnen zijn steeds hoger geworden, ziet Willem Vissers. Zijn oproep: ‘Ga niet teveel op het mannenvoetbal lijken.’

Afbeelding

Voetballer Pelé (1940-2022) was de beste, ook in omstreden zijn

De Braziliaanse voetballer, minister en lobbyist Pelé (82) is donderdag overleden. Hij lag een maand in het ziekenhuis met kanker. Voor velen was hij de beste voetballer aller tijden, maar hij was ook omstreden.

Afbeelding

Alle aandacht ligt zondag bij baltovenaar Messi. De wereldtitel kan de kroon op zijn carrière worden

Frankrijk tegen Argentinië, Mbappé tegen Messi. Beide landen wisten twee keer de titel binnen te slepen, en zullen daarom zondag gebrand zijn op de derde trofee. Argentinië werd tijdens het vorige WK door de Fransen uitgeschakeld.

Afbeelding

Frankrijk mikt op finaleplaats met gelovige Giroud: ‘Het brengt me veel nederigheid’

Aanvaller Olivier Giroud is een geroemde naam dit toernooi. Giroud is niet alleen bekend om zijn doelpunten, maar ook om zijn christelijke geloof - dat hij niet onder stoelen of banken steekt.