Oranje komt nog goed weg met gelijkspel

Nieuws
Het Nederlands elftal heeft zijn tweede wedstrijd op het WK in Qatar niet weten te winnen. Oranje stelde tegen Ecuador flink teleur (1-1) en wist op de treffer na geen doelpoging te creëren.
anp
vrijdag 25 november 2022 om 20:56
Enner Valencia scoort voor Ecuador, de Nederlandse doelman Andries Noppert heeft het nakijken.
Enner Valencia scoort voor Ecuador, de Nederlandse doelman Andries Noppert heeft het nakijken. beeld epa / Friedemann Vogel

Het elftal van bondscoach Louis van Gaal mocht nog blij zijn met het gelijkspel. Nederland heeft dinsdag tegen Qatar genoeg aan een gelijkspel om de laatste zestien te bereiken. Oranje kende een droomstart. Klaassen kreeg de bal in de zesde minuut in zijn voeten geschoven van een Ecuadoraan. Hij speelde Gakpo in, die vervolgens met links hard en doeltreffend uithaalde – zijn tweede treffer dit WK.

Het Nederlands elftal ging daarna niet makkelijker voetballen. Het spel oogde traag en slordig. Ecuador zorgde ook niet voor heel veel gevaar, maar was wel dreigender. Kort voor rust werd een treffer van Ecuador afgekeurd wegens buitenspel. De verdiende gelijkmaker viel net na rust alsnog. Noppert moest de bal na een schot van Estupiñán loslaten..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De zoektocht van oud-wielrenner Thomas Dekker: 'Of ik van mezelf hou? Nee, nog niet genoeg'

Als wielrenner ontwikkelde Dekker zich stormachtig, maar als mens raakte hij de weg kwijt. Een positieve dopingtest en depressies brachten hem ten val. Langzaam krabbelt hij overeind. ‘Als je het leven kleiner en simpeler houdt, geeft dat rust.’

Afbeelding

Op het veld komen mensen van alle kleuren bij elkaar, dat cliché klopt, maar het gaat niet vanzelf

Sportclubs die divers zijn of dat willen worden, verdienen extra steun van sportorganisaties of van de overheid. Dat vindt socioloog Arend van Haaften na uitgebreid onderzoek in het amateurvoetbal.

Afbeelding

Willem Vissers over het WK vrouwenvoetbal. 'Laten ze alsjeblieft de mannen niet nadoen'

Na 'Qatar' zijn dit jaar de vrouwen aan de beurt voor een WK voetbal. De verwachtingen van de Oranje Leeuwinnen zijn steeds hoger geworden, ziet Willem Vissers. Zijn oproep: ‘Ga niet teveel op het mannenvoetbal lijken.’

Afbeelding

Voetballer Pelé (1940-2022) was de beste, ook in omstreden zijn

De Braziliaanse voetballer, minister en lobbyist Pelé (82) is donderdag overleden. Hij lag een maand in het ziekenhuis met kanker. Voor velen was hij de beste voetballer aller tijden, maar hij was ook omstreden.

Afbeelding

Alle aandacht ligt zondag bij baltovenaar Messi. De wereldtitel kan de kroon op zijn carrière worden

Frankrijk tegen Argentinië, Mbappé tegen Messi. Beide landen wisten twee keer de titel binnen te slepen, en zullen daarom zondag gebrand zijn op de derde trofee. Argentinië werd tijdens het vorige WK door de Fransen uitgeschakeld.

Afbeelding

Frankrijk mikt op finaleplaats met gelovige Giroud: ‘Het brengt me veel nederigheid’

Aanvaller Olivier Giroud is een geroemde naam dit toernooi. Giroud is niet alleen bekend om zijn doelpunten, maar ook om zijn christelijke geloof - dat hij niet onder stoelen of banken steekt.