In de slotfase wint Oranje eerste WK-duel

Nieuws
Met veel moeite heeft het Nederlands elftal maandag de eerste groepswedstrijd op het wereldkampioenschap tegen Senegal gewonnen.
Aliene Boele
dinsdag 22 november 2022 om 03:21 aangepast 06:09
Oranje viert de 0-1 van Cody Gakpo tijdens de eerste wedstrijd op het WK.
Oranje viert de 0-1 van Cody Gakpo tijdens de eerste wedstrijd op het WK. beeld anp / Maurice van Steen

Cody Gakpo zorgde in de 84e minuut voor opluchting in het kamp van Oranje toen hij, na een voorzet van Frenkie de Jong, de bal in het doel kopte. In de 99e minuut van de wedstrijd bepaalde de ingevallen Davy Klaassen de eindstand: 2-0 voor Nederland.

‘Dit is natuurlijk een heel mooi begin’, zei trainer Louis van Gaal na de wedstrijd. ‘Maar ik vond het geen goede wedstrijd. Wij kunnen echt veel beter.’ Ook aanvoerder Virgil van Dijk was na de overwinning niet helemaal tevreden. ‘Soms was het moeilijk. Maar mijn gevoel zegt dat het vanaf nu alleen maar beter zal gaan.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oranje komt nog goed weg met gelijkspel

Het Nederlands elftal heeft zijn tweede wedstrijd op het WK in Qatar niet weten te winnen. Oranje stelde tegen Ecuador flink teleur (1-1) en wist op de treffer na geen doelpoging te creëren.

Afbeelding

Voor- en tegenstanders Iraans regime botsen voor WK-wedstrijd

Voor- en tegenstanders van het Iraanse regime botsten over de politieke onrust in hun land. Regeringsgezinde fans schreeuwden naar de demonstranten en pakten hun vlaggen af.

Afbeelding

Oude vedetten en vergane glorie, maar vlak Uruguay nooit uit

Uruguay speelt donderdag in groep H tegen Zuid-Korea. De ploeg is ervaren, maar teert ook ietwat op roem van vroeger. Maar met negenhonderd kilo vlees uit eigen land moet het lukken.

Afbeelding

Nederland - Senegal trekt aanzienlijk minder kijkers dan eerdere openingsduels, WK-pools wel populair

Gemiddeld zaten maandagavond 4,3 miljoen Nederlanders van 6 jaar of ouder voor de televisie. Dat is stukken minder dan de eerste wedstrijd van Oranje tijdens het vorige grote voetbaltoernooi.

Afbeelding

In de slotfase wint Oranje eerste WK-duel

Met veel moeite heeft het Nederlands elftal maandag de eerste groepswedstrijd op het wereldkampioenschap tegen Senegal gewonnen.

Afbeelding

Landen zwichten voor Fifa: aanvoerders zonder OneLove-band

De aanvoerders van zeven voetbalteams, waaronder die van Nederland, spelen dit WK toch niet met een OneLove-band. De internationale voetbalbond FIFA heeft gedreigd met gele kaarten. In een gezamenlijke verklaring reageren de bonden van de landen verbolgen.