In de slotfase wint Oranje eerste WK-duel

Nieuws
Met veel moeite heeft het Nederlands elftal maandag de eerste groepswedstrijd op het wereldkampioenschap tegen Senegal gewonnen.
Aliene Boele
dinsdag 22 november 2022 om 03:21 aangepast 06:09
Oranje viert de 0-1 van Cody Gakpo tijdens de eerste wedstrijd op het WK.
Oranje viert de 0-1 van Cody Gakpo tijdens de eerste wedstrijd op het WK. beeld anp / Maurice van Steen

Cody Gakpo zorgde in de 84e minuut voor opluchting in het kamp van Oranje toen hij, na een voorzet van Frenkie de Jong, de bal in het doel kopte. In de 99e minuut van de wedstrijd bepaalde de ingevallen Davy Klaassen de eindstand: 2-0 voor Nederland.

‘Dit is natuurlijk een heel mooi begin’, zei trainer Louis van Gaal na de wedstrijd. ‘Maar ik vond het geen goede wedstrijd. Wij kunnen echt veel beter.’ Ook aanvoerder Virgil van Dijk was na de overwinning niet helemaal tevreden. ‘Soms was het moeilijk. Maar mijn gevoel zegt dat het vanaf nu alleen maar beter zal gaan.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De zoektocht van oud-wielrenner Thomas Dekker: 'Of ik van mezelf hou? Nee, nog niet genoeg'

Als wielrenner ontwikkelde Dekker zich stormachtig, maar als mens raakte hij de weg kwijt. Een positieve dopingtest en depressies brachten hem ten val. Langzaam krabbelt hij overeind. ‘Als je het leven kleiner en simpeler houdt, geeft dat rust.’

Afbeelding

Op het veld komen mensen van alle kleuren bij elkaar, dat cliché klopt, maar het gaat niet vanzelf

Sportclubs die divers zijn of dat willen worden, verdienen extra steun van sportorganisaties of van de overheid. Dat vindt socioloog Arend van Haaften na uitgebreid onderzoek in het amateurvoetbal.

Afbeelding

Willem Vissers over het WK vrouwenvoetbal. 'Laten ze alsjeblieft de mannen niet nadoen'

Na 'Qatar' zijn dit jaar de vrouwen aan de beurt voor een WK voetbal. De verwachtingen van de Oranje Leeuwinnen zijn steeds hoger geworden, ziet Willem Vissers. Zijn oproep: ‘Ga niet teveel op het mannenvoetbal lijken.’

Afbeelding

Voetballer Pelé (1940-2022) was de beste, ook in omstreden zijn

De Braziliaanse voetballer, minister en lobbyist Pelé (82) is donderdag overleden. Hij lag een maand in het ziekenhuis met kanker. Voor velen was hij de beste voetballer aller tijden, maar hij was ook omstreden.

Afbeelding

Alle aandacht ligt zondag bij baltovenaar Messi. De wereldtitel kan de kroon op zijn carrière worden

Frankrijk tegen Argentinië, Mbappé tegen Messi. Beide landen wisten twee keer de titel binnen te slepen, en zullen daarom zondag gebrand zijn op de derde trofee. Argentinië werd tijdens het vorige WK door de Fransen uitgeschakeld.

Afbeelding

Frankrijk mikt op finaleplaats met gelovige Giroud: ‘Het brengt me veel nederigheid’

Aanvaller Olivier Giroud is een geroemde naam dit toernooi. Giroud is niet alleen bekend om zijn doelpunten, maar ook om zijn christelijke geloof - dat hij niet onder stoelen of banken steekt.