Zo uiten Oranjespelers hun geloof: ‘Ik lees elke dag een halfuur uit de Bijbel’

Achtergrond
Met een bijbel in zijn koffer is Oranjespeler Jurriën Timber afgereisd naar Qatar en rond de wedstrijden praat hij veel met collega Cody Gakpo over het geloof. Daarnaast zijn er zijn meer Oranjespelers met religieuze overtuigingen. Een overzicht.
Jasper den Boon
woensdag 16 november 2022 om 16:35 aangepast 16:45
Jurriën Timber en Stefan de Vrij.
Jurriën Timber en Stefan de Vrij. beeld anp / Maurice van Steen
Qatar Student

‘Als we wereldkampioen worden, dan geloof ik dat God daar een grote rol in speelt.’ Ajax-verdediger Jurriën Timber steekt zijn geloof niet onder stoelen of banken in een uitgebreid interview met De Telegraaf

Ook op sociale media deelt Timber geregeld bijbelteksten, net als Cody Gakpo. De beide voetballers zijn van plan om in Qatar samen de Bijbel open te slaan, zegt Timber. ‘Rond de wedstrijden van het Nederlands elftal praat ik met Cody vaak over God. Hij is ook heel gelovig. De laatste tijd stuurt hij me Bijbelse teksten en we zijn van plan binnenkort samen naar de kerk te gaan. We zijn goed met elkaar en het geloof triggert ons om elkaar nog beter te leren kennen.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Alle aandacht ligt zondag bij baltovenaar Messi. De wereldtitel kan de kroon op zijn carrière worden

Frankrijk tegen Argentinië, Mbappé tegen Messi. Beide landen wisten twee keer de titel binnen te slepen, en zullen daarom zondag gebrand zijn op de derde trofee. Argentinië werd tijdens het vorige WK door de Fransen uitgeschakeld.

Afbeelding

Frankrijk mikt op finaleplaats met gelovige Giroud: ‘Het brengt me veel nederigheid’

Aanvaller Olivier Giroud is een geroemde naam dit toernooi. Giroud is niet alleen bekend om zijn doelpunten, maar ook om zijn christelijke geloof - dat hij niet onder stoelen of banken steekt.

Afbeelding

Maakt hunkerend Engeland de favorietenrol waar? Vooral de aanvallende krachten zijn erg sterk

Engeland staat bekend als de bakermat van voetbal, maar wist tot nu toe maar één keer het WK te winnen, in 1966 op eigen bodem. Sindsdien haalden de Three Lions nooit meer de finale.

Afbeelding

Messi is dé grote man in het elftal, maar ‘het blijft Nederland tegen Argentinië, niet tegen Messi’

Wie denkt aan Argentinië, denkt aan spits Lionel Messi. Het Zuid-Amerikaanse land heeft veel kwaliteit in huis, wat het een geduchte tegenstander van Nederland maakt.

Afbeelding

Louis van Gaal is milder in gedrag dan zijn voorbeeld Rinus Michels, maar blijvend scherp in visie

In de toegenomen mildheid bij Louis van Gaal (71) is een parallel te zien met zijn voorbeeld als trainer, Rinus Michels zaliger. Mild in gedrag, maar niet in visie.

Afbeelding

Marokko wil verder komen dan ooit. ‘Hoewel ik in Nederland geboren ben, voel ik mij Marokkaan’

Voor het eerst in 36 jaar bereikt Marokko de achtste finales van het WK voetbal in Qatar. Nadat het team van bondscoach Walid Regragui afgelopen donderdag als groepswinnaar uit de bus kwam, mag het vandaag aantreden tegen Spanje.