Zo uiten Oranjespelers hun geloof: ‘Ik lees elke dag een halfuur uit de Bijbel’

Achtergrond
Met een bijbel in zijn koffer is Oranjespeler Jurriën Timber afgereisd naar Qatar en rond de wedstrijden praat hij veel met collega Cody Gakpo over het geloof. Daarnaast zijn er zijn meer Oranjespelers met religieuze overtuigingen. Een overzicht.
Jasper den Boon
woensdag 16 november 2022 om 16:35 aangepast 17 november 2022 16:45
Jurriën Timber en Stefan de Vrij.
Jurriën Timber en Stefan de Vrij. beeld anp / Maurice van Steen

‘Als we wereldkampioen worden, dan geloof ik dat God daar een grote rol in speelt.’ Ajax-verdediger Jurriën Timber steekt zijn geloof niet onder stoelen of banken in een uitgebreid interview met De Telegraaf

Ook op sociale media deelt Timber geregeld bijbelteksten, net als Cody Gakpo. De beide voetballers zijn van plan om in Qatar samen de Bijbel open te slaan, zegt Timber. ‘Rond de wedstrijden van het Nederlands elftal praat ik met Cody vaak over God. Hij is ook heel gelovig. De laatste tijd stuurt hij me Bijbelse teksten en we zijn van plan binnenkort samen naar de kerk te gaan. We zijn goed met elkaar en het geloof triggert ons om elkaar nog beter te leren kennen.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Canada oorverdovend stil over mensenrechten in aanloop naar historische deelname

Canada had hoge verwachtingen van de prestaties van hun voetbalelftal op het WK. Hoewel de Canadezen met respectievelijk 1-0 van België en 4-1 van Kroatië verloren, had er meer ingezeten. Daarmee zijn ze definitief uitgeschakeld.

Afbeelding

Qatar vliegt nepfans in om te zingen en juichen voor hun nationale ploeg, ontdekt The New York Times

Qatar heeft tientallen breedgeschouderde mannen ingevlogen om het nationale elftal toe te juichen, zo blijkt uit onderzoek van The New York Times. Het land hoopt zo het voetbalimago op te krikken.

Afbeelding

Strijdbaar Servië maakt geen politieke statements

Servië mag zich vandaag bewijzen in een wedstrijd tegen Kameroen. Het land bleef stil rondom de mensenrechtenschendingen in de aanloop naar het toernooi. Waarom hebben ze daarvoor gekozen?

Afbeelding

Oude vedetten en vergane glorie, maar vlak Uruguay nooit uit

Uruguay speelt donderdag in groep H tegen Zuid-Korea. De ploeg is ervaren, maar teert ook ietwat op roem van vroeger. Maar met negenhonderd kilo vlees uit eigen land moet het lukken.

Afbeelding

Nederland - Senegal trekt aanzienlijk minder kijkers dan eerdere openingsduels, WK-pools wel populair

Gemiddeld zaten maandagavond 4,3 miljoen Nederlanders van 6 jaar of ouder voor de televisie. Dat is stukken minder dan de eerste wedstrijd van Oranje tijdens het vorige grote voetbaltoernooi.

Afbeelding

Hoe besluit je als christen of je naar het WK kijkt? Gert-Jan Segers en David Heek over hun keuze

Het is een vraag die de afgelopen weken vanwege alles wat er de afgelopen jaren mis is gegaan in Qatar al vaak is gesteld. Kijk je wel of niet naar het WK Voetbal? Gert-Jan Segers en David Heek leggen hun keuze uit.