‘Knecht’ Van Vleuten rijdt met breuk in elleboog naar tweede wereldtitel

Achtergrond
Annemiek van Vleuten zou de WK wegwedstrijd voor vrouwen zaterdag in Australië in dienst rijden van Marianne Vos, vanwege een breuk in haar rechterelleboog. Maar de ‘knecht’ van Vos won zowaar.
Robert Giebels / vk
zaterdag 24 september 2022 om 16:48
Annemiek van Vleuten viert haar overwinning.
Annemiek van Vleuten viert haar overwinning. beeld Belga Photo Dirk Waem

Wollongong

De 39-jarige wielrenster Annemiek van Vleuten, die in het voorbije seizoen de Vuelta, Giro én de Tour won, verraste zichzelf en een kopgroep zaterdag. Met een machtige demarrage in de laatste kilometer pakte ze tot haar stomme verbazing zaterdag haar tweede wereldtitel op de weg.

‘Ik wacht op iemand die zegt dat het niet waar is’, zei Van Vleuten meteen na haar finish. Woensdag viel ze meteen na de start van de gemengde ploegentijdrit, ging met veel pijn aan de elleboog naar het ziekenhuis waar werd geconstateerd dat daar een ‘stabiele breuk’ in zat. Het ziekenhuispersoneel wenste Van Vleuten veel succes voor de wegwedstrijd drie dagen later. Ze kon en mocht dus met een, zoals ze zelf steeds zegt ‘gebroken elleboog’ rijden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De zoektocht van oud-wielrenner Thomas Dekker: 'Of ik van mezelf hou? Nee, nog niet genoeg'

Als wielrenner ontwikkelde Dekker zich stormachtig, maar als mens raakte hij de weg kwijt. Een positieve dopingtest en depressies brachten hem ten val. Langzaam krabbelt hij overeind. ‘Als je het leven kleiner en simpeler houdt, geeft dat rust.’

Afbeelding

Op het veld komen mensen van alle kleuren bij elkaar, dat cliché klopt, maar het gaat niet vanzelf

Sportclubs die divers zijn of dat willen worden, verdienen extra steun van sportorganisaties of van de overheid. Dat vindt socioloog Arend van Haaften na uitgebreid onderzoek in het amateurvoetbal.

Afbeelding

Willem Vissers over het WK vrouwenvoetbal. 'Laten ze alsjeblieft de mannen niet nadoen'

Na 'Qatar' zijn dit jaar de vrouwen aan de beurt voor een WK voetbal. De verwachtingen van de Oranje Leeuwinnen zijn steeds hoger geworden, ziet Willem Vissers. Zijn oproep: ‘Ga niet teveel op het mannenvoetbal lijken.’

Afbeelding

Voetballer Pelé (1940-2022) was de beste, ook in omstreden zijn

De Braziliaanse voetballer, minister en lobbyist Pelé (82) is donderdag overleden. Hij lag een maand in het ziekenhuis met kanker. Voor velen was hij de beste voetballer aller tijden, maar hij was ook omstreden.

Afbeelding

Alle aandacht ligt zondag bij baltovenaar Messi. De wereldtitel kan de kroon op zijn carrière worden

Frankrijk tegen Argentinië, Mbappé tegen Messi. Beide landen wisten twee keer de titel binnen te slepen, en zullen daarom zondag gebrand zijn op de derde trofee. Argentinië werd tijdens het vorige WK door de Fransen uitgeschakeld.

Afbeelding

Frankrijk mikt op finaleplaats met gelovige Giroud: ‘Het brengt me veel nederigheid’

Aanvaller Olivier Giroud is een geroemde naam dit toernooi. Giroud is niet alleen bekend om zijn doelpunten, maar ook om zijn christelijke geloof - dat hij niet onder stoelen of banken steekt.