‘Knecht’ Van Vleuten rijdt met breuk in elleboog naar tweede wereldtitel

Achtergrond
Annemiek van Vleuten zou de WK wegwedstrijd voor vrouwen zaterdag in Australië in dienst rijden van Marianne Vos, vanwege een breuk in haar rechterelleboog. Maar de ‘knecht’ van Vos won zowaar.
Robert Giebels / vk
zaterdag 24 september 2022 om 16:48
Annemiek van Vleuten viert haar overwinning.
Annemiek van Vleuten viert haar overwinning. beeld Belga Photo Dirk Waem

Wollongong

De 39-jarige wielrenster Annemiek van Vleuten, die in het voorbije seizoen de Vuelta, Giro én de Tour won, verraste zichzelf en een kopgroep zaterdag. Met een machtige demarrage in de laatste kilometer pakte ze tot haar stomme verbazing zaterdag haar tweede wereldtitel op de weg.

‘Ik wacht op iemand die zegt dat het niet waar is’, zei Van Vleuten meteen na haar finish. Woensdag viel ze meteen na de start van de gemengde ploegentijdrit, ging met veel pijn aan de elleboog naar het ziekenhuis waar werd geconstateerd dat daar een ‘stabiele breuk’ in zat. Het ziekenhuispersoneel wenste Van Vleuten veel succes voor de wegwedstrijd drie dagen later. Ze kon en mocht dus met een, zoals ze zelf steeds zegt ‘gebroken elleboog’ rijden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Door naar de kwartfinale

De spelers van Nederland vierden zaterdag de overwinning tegen de Verenigde Staten. Met een zakelijke overwinning plaatste het Nederlands elftal zich voor de kwartfinales van het WK in Qatar. In de kwartfinale, aanstaande vrijdag, neemt Nederland het op tegen Argentinië.

Afbeelding

Verenigde Staten maken zich op voor WK in eigen land, hoge verwachtingen voor ‘De Gouden Generatie’

Vandaag neemt Nederland het op tegen de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK Voetbal. Louis van Gaal sprak lovend over de tegenstander en diens visie. Wat kan het Nederlands elftal verwachten?

Afbeelding

In topsport draait alles om jezelf, merkte Iris Slappendel: ‘Dat zorgde voor ethische dilemma’s’

Ook na haar prof-carrière is Iris Slappendel nog steeds betrokken bij de wielersport: als vakbondsvrouw vecht ze tegen misstanden in de sport. Hoe denkt zij over bloed, zweet en geweten?

Afbeelding

Paulson Johnson werkte aan het Al-Bayt-stadion in Qatar. ‘Het was elf uur per dag non-stop werken’

Tot zijn gedwongen vertrek uit Qatar verdiende Paulson Johnson (35) ongeveer 1700 euro per maand, maar dat was eerst veel minder. En overwerk leverde geen extra inkomsten op.

Afbeelding

Oranjeshirts brengen al 162.000 euro op

De veiling van shirts van spelers van het Nederlands elftal heeft inmiddels 162.000 euro opgebracht. Dat geld wordt gebruikt om de situatie van arbeidsmigranten in Qatar te verbeteren.

Afbeelding

Canada oorverdovend stil over mensenrechten in aanloop naar historische deelname

Canada had hoge verwachtingen van de prestaties van hun voetbalelftal op het WK. Hoewel de Canadezen met respectievelijk 1-0 van België en 4-1 van Kroatië verloren, had er meer ingezeten. Daarmee zijn ze definitief uitgeschakeld.