Heeft een plotselinge trainerswissel zin? ‘Ontslag heeft hooguit schokeffect’

Achtergrond
Voetbalvolgers reageerden de afgelopen dagen verbijsterd op het vroege ontslag van trainer Sjors Ultee bij Fortuna Sittard. ‘Als je de ontslagen van trainers analyseert, kom je tot de conclusie dat ze hooguit een positief korte termijneffect hebben.’
Gerrit-Jan van Heemst
woensdag 24 augustus 2022 om 18:25
Fortuna Sittard heeft trainer Sjors Ultee na drie wedstrijden in het nieuwe voetbalseizoen ontslagen.
Fortuna Sittard heeft trainer Sjors Ultee na drie wedstrijden in het nieuwe voetbalseizoen ontslagen. beeld anp / Marcel van Hoorn

Sittard

Ultee verloor met zijn manschappen de eerste drie duels van het eredivisieseizoen en werd door eigenaar annex voorzitter Isitan Gün bij het grofvuil gezet. De 35-jarige trainer, die eerder uitstekend werk verrichtte in Zuid-Limburg en kan lezen en schrijven met Erik ten Hag, kan de wedstrijden van zijn club voor de televisie gaan bekijken.

Ultee was als voetballer niet bovengemiddeld getalenteerd, maar was als jeugdtrainer bij onder meer FC Utrecht erg succesvol. In november 2020 verving hij bij Fortuna Kevin Hofland als hoofdtrainer, omdat de club maar bar weinig punten haalde. Ultee zette aan voor een inhaalslag en behaalde met Fortuna nog bijna Europees voetbal. Afgelopen jaargang verliep moeizaam voor de Limburgse club die al e..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

In topsport draait alles om jezelf, merkte Iris Slappendel: ‘Dat zorgde voor ethische dilemma’s’

Ook na haar prof-carrière is Iris Slappendel nog steeds betrokken bij de wielersport: als vakbondsvrouw vecht ze tegen misstanden in de sport. Hoe denkt zij over bloed, zweet en geweten?

Afbeelding

Paulson Johnson werkte aan het Al-Bayt-stadion in Qatar. ‘Het was elf uur per dag non-stop werken’

Tot zijn gedwongen vertrek uit Qatar verdiende Paulson Johnson (35) ongeveer 1700 euro per maand, maar dat was eerst veel minder. En overwerk leverde geen extra inkomsten op.

Afbeelding

Oranjeshirts brengen al 162.000 euro op

De veiling van shirts van spelers van het Nederlands elftal heeft inmiddels 162.000 euro opgebracht. Dat geld wordt gebruikt om de situatie van arbeidsmigranten in Qatar te verbeteren.

Afbeelding

Canada oorverdovend stil over mensenrechten in aanloop naar historische deelname

Canada had hoge verwachtingen van de prestaties van hun voetbalelftal op het WK. Hoewel de Canadezen met respectievelijk 1-0 van België en 4-1 van Kroatië verloren, had er meer ingezeten. Daarmee zijn ze definitief uitgeschakeld.

Afbeelding

Qatar vliegt nepfans in om te zingen en juichen voor hun nationale ploeg, ontdekt The New York Times

Qatar heeft tientallen breedgeschouderde mannen ingevlogen om het nationale elftal toe te juichen, zo blijkt uit onderzoek van The New York Times. Het land hoopt zo het voetbalimago op te krikken.

Afbeelding

Nauwelijks Oranjekoorts in winkels

De Oranjekoorts is tijdens het WK voetbal in Qatar duidelijk minder hevig bij het winkelend publiek dan bij eerdere WK’s en EK’s. Oranje vlaggetjes, petjes of kerstballen gaan maar mondjesmaat over de toonbank.