Heeft een plotselinge trainerswissel zin? ‘Ontslag heeft hooguit schokeffect’

Achtergrond
Voetbalvolgers reageerden de afgelopen dagen verbijsterd op het vroege ontslag van trainer Sjors Ultee bij Fortuna Sittard. ‘Als je de ontslagen van trainers analyseert, kom je tot de conclusie dat ze hooguit een positief korte termijneffect hebben.’
Gerrit-Jan van Heemst
woensdag 24 augustus 2022 om 18:25
Fortuna Sittard heeft trainer Sjors Ultee na drie wedstrijden in het nieuwe voetbalseizoen ontslagen.
Fortuna Sittard heeft trainer Sjors Ultee na drie wedstrijden in het nieuwe voetbalseizoen ontslagen. beeld anp / Marcel van Hoorn

Sittard

Ultee verloor met zijn manschappen de eerste drie duels van het eredivisieseizoen en werd door eigenaar annex voorzitter Isitan Gün bij het grofvuil gezet. De 35-jarige trainer, die eerder uitstekend werk verrichtte in Zuid-Limburg en kan lezen en schrijven met Erik ten Hag, kan de wedstrijden van zijn club voor de televisie gaan bekijken.

Ultee was als voetballer niet bovengemiddeld getalenteerd, maar was als jeugdtrainer bij onder meer FC Utrecht erg succesvol. In november 2020 verving hij bij Fortuna Kevin Hofland als hoofdtrainer, omdat de club maar bar weinig punten haalde. Ultee zette aan voor een inhaalslag en behaalde met Fortuna nog bijna Europees voetbal. Afgelopen jaargang verliep moeizaam voor de Limburgse club die al e..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Door naar de kwartfinale

De spelers van Nederland vierden zaterdag de overwinning tegen de Verenigde Staten. Met een zakelijke overwinning plaatste het Nederlands elftal zich voor de kwartfinales van het WK in Qatar. In de kwartfinale, aanstaande vrijdag, neemt Nederland het op tegen Argentinië.

Afbeelding

Verenigde Staten maken zich op voor WK in eigen land, hoge verwachtingen voor ‘De Gouden Generatie’

Vandaag neemt Nederland het op tegen de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK Voetbal. Louis van Gaal sprak lovend over de tegenstander en diens visie. Wat kan het Nederlands elftal verwachten?

Afbeelding

In topsport draait alles om jezelf, merkte Iris Slappendel: ‘Dat zorgde voor ethische dilemma’s’

Ook na haar prof-carrière is Iris Slappendel nog steeds betrokken bij de wielersport: als vakbondsvrouw vecht ze tegen misstanden in de sport. Hoe denkt zij over bloed, zweet en geweten?

Afbeelding

Paulson Johnson werkte aan het Al-Bayt-stadion in Qatar. ‘Het was elf uur per dag non-stop werken’

Tot zijn gedwongen vertrek uit Qatar verdiende Paulson Johnson (35) ongeveer 1700 euro per maand, maar dat was eerst veel minder. En overwerk leverde geen extra inkomsten op.

Afbeelding

Oranjeshirts brengen al 162.000 euro op

De veiling van shirts van spelers van het Nederlands elftal heeft inmiddels 162.000 euro opgebracht. Dat geld wordt gebruikt om de situatie van arbeidsmigranten in Qatar te verbeteren.

Afbeelding

Canada oorverdovend stil over mensenrechten in aanloop naar historische deelname

Canada had hoge verwachtingen van de prestaties van hun voetbalelftal op het WK. Hoewel de Canadezen met respectievelijk 1-0 van België en 4-1 van Kroatië verloren, had er meer ingezeten. Daarmee zijn ze definitief uitgeschakeld.