Hans Lingen trainde topspelers en recreanten: ‘Ik houd gewoon ontzettend van tafeltennis’

Achtergrond
Tafeltennistrainer Hans Lingen (67) blijft altijd plezier houden in zijn sport. Hij coachte absolute topspelers, maar beleeft net zoveel lol aan het onderwijzen van recreanten.
Gerrit-Jan van Heemst
vrijdag 29 april 2022 om 16:30
Hans Lingen: 'Ik prijs me gelukkig dat ik altijd heb kunnen rondkomen van mijn werk als tafeltennistrainer.
Hans Lingen: 'Ik prijs me gelukkig dat ik altijd heb kunnen rondkomen van mijn werk als tafeltennistrainer. beeld Dirk Hol

Delft

Donderdagavond, Delft-Noord. In de kleine maar knusse kantine van DHC excuseert Lingen zich voor het feit dat de filterkoffie wellicht aan de te sterke kant is. ‘Ik heb niet zoveel verstand van koffie’, lacht de oud-international van Oranje. ‘Maar je kunt nooit overal verstand van hebben.’

Lingen is een man die de afgelopen veertig jaar veel bekendheid verwierf in de Nederlandse tafeltenniswereld. De linkshandige speler groeide op in de Rotterdamse volkswijk Spangen en maakte als jongeling deel uit van de Sparta-opleiding; voetbal dus. ‘Maar ik was erg eigenwijs en ergerde me aan teamgenoten’, zegt de man die altijd bekend heeft gestaan als onafhankelijke geest en vrijbuiter. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Knecht’ Van Vleuten rijdt met breuk in elleboog naar tweede wereldtitel

Annemiek van Vleuten zou de WK wegwedstrijd voor vrouwen zaterdag in Australië in dienst rijden van Marianne Vos, vanwege een breuk in haar rechterelleboog. Maar de ‘knecht’ van Vos won zowaar.

Afbeelding

Virgil van Dijk draagt OneLove-band op WK

Virgil van Dijk draagt tijdens het WK voetbal in Qatar de veelkleurige OneLove-aanvoerdersband. Daarmee wil hij in het Arabische land waar de rechten van de lhbti-gemeenschap onder druk staan, laten zien dat het Nederlands elftal tegen elke vorm van discriminatie is.

Afbeelding

Gezegende opdracht voor Groninger: meedoen aan het WK wielrennen namens het Vaticaan

Vaticaanstad doet volgende week voor het eerst mee aan het wereldkampioenschap wielrennen. De man die namens de Heilige Stoel het Australische asfalt zal teisteren is een geboren Groninger.

Afbeelding

Trefbal in een digitaal jasje: ballen gooien en ontwijken

Het is het aloude trefbal, maar dan in een digitaal jasje: hado. De sport is vooral in opmars bij jongeren, maar hado kan alle generaties meer in beweging krijgen, verwacht de Nederlandse producent Dave Leeflang.

Afbeelding

Jonker wil voetbalsters weer succesvol maken, ‘het liefst met mooi voetbal’

Andries Jonker wil met de Nederlandse voetbalsters structureel in de top 10 van de wereldranglijst staan. ‘Dan moet je op ieder groot toernooi van de partij zijn’

Afbeelding

Heeft een plotselinge trainerswissel zin? ‘Ontslag heeft hooguit schokeffect’

Voetbalvolgers reageerden de afgelopen dagen verbijsterd op het vroege ontslag van trainer Sjors Ultee bij Fortuna Sittard. ‘Het is echt onbegrijpelijk, het ontslag slaat helemaal nergens op.’