Salade van tomaatjes en aardbeien met munt, chili en ansjovis

Deze salade kan voor mij wel in de top drie van beste salades. Ik vind hem lekker om als lunch te eten, maar ook perfect als voorgerecht bij een zomers diner of als bijgerecht tijdens een lekkere barbecue.
bereiding
Verwijder de muntblaadjes van de steeltjes en stapel ze op elkaar. Snijd de munt in dunne reepjes. Pel en snijd de ui doormidden en daarna in zeer dunne ringen.
Meng de balsamicoazijn, honing, munt en ui door elkaar. Voeg een snufje zout toe en laat even staan terwijl je verder gaat met snijden.
Halveer de tomaatjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in vier kwarten. Open het blikje ansjovis. Giet de olie bij de gemarineerde uien en meng ze door elkaar. Voeg ook de tomaatjes en aardbeien toe en schep voorzichtig door elkaar.
Rooster de pistachenoten in een droge pan samen met de chiliflakes en korianderzaadjes circa twee minuten, terwijl je de pan geregeld beweegt.
Serveer de tomaatjes in een diep bordje en leg daaroverheen een paar ansjovisfilets. Besprenkel de salade met de geroosterde pistachenootjes en de specerijen.
ingrediënten [2 personen]
150 g kleine tomaatjes
1 blikje ansjovis in olie
1/2 tl chiliflakes
1 tl korianderzaadjes
3 takjes munt
100 g aardbeien
1/2 rode ui
2 el witte balsamico azijn (of witte wijnazijn)
1 el honing
20 g pistachenoten (of andere noten of pitten naar keuze)